Programari Lliure

El pacte Microsoft-Generalitat en una revista internacional de Linux… ACTUALITZAT

Linux Magazine

Traducció d’aquest article sobre el pacte de la Generalitat de Catalunya amb Microsoft aparegut al Linux Magazine.

(traducció automàtica retocada)

Cop contra el Programari Lliure: Microsoft entra a les Escoles Catalanes

El pacte d’Steve Ballmer (president de Microsoft) amb el govern català és pot veure com a un pas en contra de l’estratègia de la Generalitat sobre de Programari Lliure.

Ha estat un pacte personal entre Steve Ballmer i president del Generalitat de Catalunya José Montilla. Segons un anunci fet a Barcelona, Microsoft ha proporcionarà PC amb pantalla tàctil a les escoles Catalanes i d’altres projectes, facilitant el víncle d’estudiants i professors a el seu programari patentat. La primera acció serà dotar a la ciutat de Lleida d’un centre de càlcul nou, encara que no s’han donat més detalls.

Els encarregats de fer la transició de programari propietari a programari lliure, per part de la Generalitat, no han estat consultats sobre aquest pacte. Francesc Busquets, desenvolupador de programari al Generalitat de Catalunya, testifica: “No se’ns ha consultat ni hem participat en aquesta decisió. Fins allà on sabem, no hi ha hagut un canvi a l’estratègia d’introduir GNU/Linux a les escoles de Catalunya.”

El ministre de l’educació Ernest Maragall havia anunciat l’abril de 2008 que centenars d’escoles es canviarien a GNU/Linux. La raó principal, deia a l’època, era l’ús il·legal de programari patentat.

L’oferta de Microsoft implica la creació de comunitats virtuals sota a la seu Live@edu que oferirà comptes de correu electrònic personalitzats. Mentrestant Microsoft afirma que les prestacions no van lligades a cap plataforma en particular. Però la gestió habitual de Microsoft de les seves aplicacions i les dificultats per usar Linux a les seves pantalles tàctils, assegura que Ms-Windows serà la plataforma d’elecció.”

Tot plegat m’ha fet pensar en altres notícies que he vist en el passat, sobre la “generositat de Microsoft” amb sistemes escolars de diversos països en vies de desenvolupament, per tal de fidelitzar la seva clientela quan abans millor…

ACTUALITZAT: Softcatalà expressa la seva perplexitat davant l’atorgament a Microsoft del premi a la Promoció de la Realitat Plurilingüe de l’Estat Espanyol

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s