Programari Lliure

Microsoft “cola” l’aprovació del seu format de document i de moment no en farà cap implementació…

[traducció automàtica del francès] El gegant del programari propietari ha anunciat que anava a afegir a la continuació Microsoft Office el suport natiu d’alguns formats rivals i comprometre’s més en els processos estàndard… [però tot plegat resulta molt sospitós, sobretot després dels seus darrers moviment…]


El primer canvi arribarà amb el Servei Paquet 2 de Microsoft Ofice 2007, previst per a començaments de 2009, i serà implementat directament en la pròxima versió major de Microsoft Ofice, designada actualment sota el nom de codi Microsoft Ofice 14. És anunciat que seran afegits el suport natiu dels formats oberts Open Document Format (ODF) 1.1 i Portàtil Document Format (PDF) 1.5 i PDF/A, així com del format propietari XML Paper Specification (XPS). Aquests formats seran tractats com formats de «primera classe» a partir de Microsoft Ofici 2007, i podran ser configurats en tant que format per defecte en les aplicacions Microsoft Ofici concernides.
A més a més, Microsoft ha promès esdevenir més actiu als organismes de normalització i grups de treball sobre els formats de documents concernits, sobretot l’OASI, a l’origen d’ODF.

NdM : es tracta allà d’un anunci de Microsoft, s’hi concedirà el crèdit necessari. És potser prudent esperar la disponibilitat oficial del producte per provar, després començar a treure conclusions.
Grossa descoberta doncs que Microsoft ens ofereix a aquest dia, sobretot després d’aquest context de batalla antiODF i pro-OOXML al si de l’ISO, molts països votant «Sí, sense comentaris» havent-se inscrit especialment per a aquest vot, després retirats en la seva sortida. El format estàndard obert i transparent ODF són à aquest dia implementat nombrosos programaris lliures i propietaris del qual OpenOffice.org, NeoOffice, IBM Lotus Symphony, KOffice, per a no citar més que ells i igual Microsoft Ofice via el plugin odf-converter, i aviat en suport natiu si se’n creu aquest anunci de Microsoft. El format OOXML acceptat als fòrceps per l’ISO i dependent de formats propietaris, no-documentats, enfosquits i patentats no és implementat enlloc, no fins i tot a Microsoft Ofici.
La Comissió europea, probablement escaldada per la mala conducta de Microsoft i sobretot la seva crida en relació amb els 900 milions d’euros de multa, ha anunciat voluntat mirar en detalls aquest anunci per determinar si «el suport d’ODF a Office condueix a una millor interoperabilitat i si permet als consumidors editar o intercanviar els seus documents amb el programari de la seva tria».
L’ODF Alliance es declara escèptica i espera de Microsoft actes en el suport d’OpenDocument, no dels comunicats de premsa.

[traducció automàtica del francès; text original]

Altra informació relacionada

Sudáfrica recurre la aprobación de OOXML como estándar ISO

El organismo de estándares sudafricano, SABS, ha recurrido la aprobación de OOXML como estándar ISO. En sendas cartas enviadas al Secretario General de ISO e IEC, y tras los argumentos de la alegación, SABS expresa su profunda preocupación por la tendencia a usar procesos rápidos para evitar el proceso de construcción de consenso en que se basa el éxito de los estándares ISO e IEC, y anota que las irregularidades de este proceso en concreto ha dañado la reputación de ambos organismos. Un nuevo jarro de agua fría a OOXML, después de que el UKUUG llevase al el organismo de estándares británico a los tribunales y de que la propia Microsoft anuncie que MS Office podrá usar ODF. Tú también puedes poner tu granito de arena firmando la Declaración de La Haya.
[notícia original]
Anuncis

Un pensament sobre “Microsoft “cola” l’aprovació del seu format de document i de moment no en farà cap implementació…”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s